Suomen Latu käynnistää talviuintikampanjan

Rakastu talviuintiin -viikon tarkoituksena on houkutella lajin pariin uusia harrastajia ja madaltaa talviuinnista kiinnostuneiden kynnystä aloittaa laji. 


 

Suomen Latu kannustaa aloittamaan uuden vuoden talviuinnin parissa Rakastu talviuintiin -viikolla 9.-15.1.2023. Kampanjaviikon aikana järjestetään talviuintiaiheinen webinaari ja jaetaan tietoa talviuinnista. 

Rakastu talviuintiin -viikon tarkoituksena on houkutella lajin pariin uusia harrastajia ja madaltaa talviuinnista kiinnostuneiden kynnystä aloittaa laji. 

Kaikille avoin Rakastu talviuintiin -webinaari järjestetään yhteistyössä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanssa torstaina 12.1.2023 klo 18. Webinaarissa kylmäasiantuntija Jukka Rantala kertoo talviuinnin turvallisuudesta ja avantojoogi Magnus Appelberg puhuu avannon vaikutuksesta mieleen.  Avantoon! Talviuimarin käsikirja -kirjan kirjoittamiseen osallistuneen kulttuurintutkija Antti Lindforsin puheenvuoro käsittelee suomalaista talviuintikulttuuria. Webinaarin osallistujat voivat esittää kysymyksiä jokaisen puheenvuoron jälkeen.

Webinaari on ilmainen ja kaikille avoin, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Pääset seuraamaan webinaaria tämän linkin kautta.

Kampanjaviikolla järjestetään talviuintitapahtumia ympäri Suomen

Lukuisat Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät kaikille avoimia talviuintitapahtumia kampanjaviikolla. Inarissa Kiilopäällä tapahtumia riittää koko viikon ajan ja päivän voi aloittaa virkistävällä pulahduksella Kiilopuroon. Mäntsälässä kokeneet talviuimarit opastavat aloittelijoita lajin pariin ja uinnin jälkeen voi lämmitellä mukavasti nuotion ääressä. Rovaniemen Koskipuistossa vallitsee karnevaalitunnelma ja avantoon voi pulahtaa hassunkurisessa asussa.

“Talviuintiharrastus on yhteisöllinen harrastus jo senkin puolesta, että harrastus vaatii ylläpidetyn talviuintipaikan. Talviuintipaikat ovat kohtaamisen paikkoja. Tapahtumien kautta voi päästä tutustumaan talviuintiseurojen toimintaan”, kertoo Suomen Ladun talviuinninasiantuntija Hanna Okkonen.

Kaikki viikon tapahtumat löytyvät kampanjasivuilta.

Kampanjalla halutaan madaltaa kynnystä aloittaa talviuintiharrastus

Kampanjan aikana tarjotaan tietoa ja vinkkejä lajin harrastamisen aloittamiseen liittyen. Kampanjaviestintä tapahtuu Suomen Ladun sosiaalisen median tileillä. Myös Rakastu talviuintiin -sivusto tarjoaa paljon tietoa lajista.

“Haluamme teemaviikon aikana jakaa tietoa, jonka avulla talviuinnin kokeileminen on helppoa ja turvallista. Talviuinti sopii lähes kaikille ja siitä voi löytää lukuisia hyviä vaikutuksia omalle terveydelle”, kertoo viikon järjestelyistä vastaava Jenni Humalajoki.

Suomen Latu toimii talviuinnin asiantuntijana sekä edistäjänä Suomessa. Talviuintia harrastetaan 53 jäsenyhdistyksessä ympäri Suomen. Rekisteröityjä talviuintipaikkoja on Suomessa yhteensä 253. Tietoa tapahtumista, ajankohtaisia asioita ja vinkkejä talviuintiin löytyy Suomen Ladun nettisivuilta. 

suomenlatu.fi/rakastutalviuintiin suomenlatu.fi/talviuinti

Suomen Latu kertoi asiasta tiedotteessaan 2.1.2023.

 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille