Kuparimaski on vuoden 2021 hoitotuote

Immitec Sverige Ab Copper Inside -kuparimaski on valittu vuoden 2021 hoitotuotteeksi.

Immitec Sverige Ab Copper Inside -kuparimaski on valittu vuoden 2021 hoitotuotteeksi. Valinnan teki Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton hallituksesta koostunut asiantuntijaraati. 

 

Uusi innovaatio – kuparimaski suojaa ekologisesti 

 

Hengityssuojainten käyttö on yleisesti hyväksytty keino COVID-19 taudin torjunnassa. Maskien käytössä on kuitenkin omat haasteensa, sillä virus voi säilyä elinkelpoisena maskin pinnalla jopa useita päiviä. Kuparimaski on uusi, tutkittu ja ekologinen ratkaisu tähän ongelmaan. 

 

Kertakäyttöisissä hengityssuojaimissa piilee taudin leviämisen vaara, mikäli niitä ei käsitellä oikein. Vaikka tavalliset hengityssuojaimet ovat kertakäyttöisiä, kuluttajat saattavat käyttää niitä toistuvasti, eikä niitä aina hävitetä oikein. 

 

– Maskeja kosketellaan useasti käytön, uudelleenkäytön ja hävittämisen yhteydessä, mikä voi lisätä infektio- ja tartuntariskiä, Country Manager Mika Cederberg Immitec Sverige Ab:stä sanoo.  

 

Tehokasta suojaa kuparioksidin voimalla 

 

Immitec Sverige Ab:n maahantuoma Copper Inside -kuparimaski on täysin uusi innovaatio. Se on CE-luokka 1 lääkinnällinen laite, saksalaisen TUV:n tarkastama ja testaama sekä FDA:n hyväksymä kirurginen suu-nenäsuojain. Kuparioksidin antibakteeristen ja antiviraalisten ominaisuuksien vuoksi kuparimaski on hygieeninen. 

 

– Kuparioksidin antiviraaliset ominaisuudet on jo pitkään tiedetty. Nebraskan yliopiston tutkimuksessa kuparioksidilla päällystetyille maskeille siirrostettiin COVID-19 taudinaiheuttajana tunnettua SARS-CoV-2 virusta. Virus otettiin talteen näiltä maskeilta eri aikapisteissä välillä 1-60 min. Talteen otetut virukset määritettiin TCID50-virustitrausmenetelmällä ja infektoitiin isäntäsoluihin. Verrokkina oli tavallinen päällystämätön maski. Kaikissa aikapisteissä eli jo minuutin kuluttua talteen otetussa näytteessä ei ollut enää infektiokykyisiä viruksia, kun verrokki infektoi satoja tuhansia soluja, biokemian tohtori Kristiina Ylihonko kommentoi tutkimusta. 

 

Kuparimaski on hygieeninen 

 

Copper Inside -maskien puhtaus analysoitiin myös Suomessa. Testeissä oli mukana 2, 4 ja 6 viikkoa erilaisissa työympäristöissä käytössä olleet kuparimaskit. Maskit olivat käytössä sairaanhoitajalla, toimistotyössä ja kynsiteknikolla. Mikrobien määrä näissä kuparilla koutatuissa maskeissa oli 90 % pienempi kuin 5 h puhtaassa laboratorioympäristössä käytössä olleessa kontrollissa. Kontrollimaski oli tavallinen IIR-tyypin maski. 

 

Miksi Copper Inside -kuparimaski? 

1.    Tieteellinen näyttö. Suojaa myös käyttäjää, ei ainoastaan ympärillä olijoita.

2.    Tehokas ja pitkäikäinen. Kuparin teho ei laske käytön aikana, maski on hygieeninen kuparin ansiosta.

3.    Ympäristö kiittää. Siinä ajassa, kun on heittänyt kymmeniä ja kymmeniä maskeja roskiin, on käyttänyt ehkä vain yhden kuparimaskin.

4.    CE-luokka 1 lääkinnällinen laite. Tyyppi IIR, kirurginen suu-nenäsuojain, TUV:n tarkastama, FDA:n hyväksymä. 

 

Kuparimaskeja maahantuova Immitec tunnetaan lähinnä ravintolisä valmistajana. Immitec on toiminut jo 37 vuoden ajan ja sen pääkonttori sijaitsee Norjassa. Immitecin tuotteita viedään tällä hetkellä lähes 40 maahan. Omaa tehdasta yrityksellä ei ole, mutta kaikki tuotteet valmistetaan luotettavien ja laadukkaiden sopimusvalmistajien toimesta.
 
– Tuotteillamme vaikutetaan sisäisesti ja ulkoisesti. Ravintolisä valikoimamme vaihtelee maakohtaisesti, mutta se voidaan jakaa viiteen osa-alueeseen: 1. Kauneus, iho ja hiukset, 2. Suolisto, 3. Nivelet ja luusto, 4. Stressi ja hormonit ja 5. Painonhallinta. Useita ravintolisiämme on palkittu eri maissa mm. SKINGAIN original, vuoden hoitotuote Suomessa 2014 ja SKINGAIN serum, vuoden hoitotuote Suomessa 2020. Monista tuotteistamme löytyy myös julkaistuja tutkimuksia, Mika Cederberg valottaa.   

Copper inside kuparimaskin saatavuus: 

 

Copper Inside -kuparimaski / kirurginen suu-nenäsuojain on Immitec Sverige Ab:n maahantuoma, bertil`s health Oy:n ja Adesso Nutraceuticals Oy:n jakelema CE-hyväksytty lääkinnällinen laite. Myynnissä terveyskaupoissa ja -osastoilla sekä apteekeissa kautta maan. 


Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto kertoi asiasta tiedotteessaan 23.2.2021.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Suomen itsemurhaluvut yhä Pohjoismaiden synkimmät

XZ luotetuin shampoomerkki 2024