Tempur haastaa suomalaiset nukkumaan enemmän

Suomalaiset nukkuvat nykyisin liian vähän todelliseen unentarpeeseen verrattuna.


 

Riittävä uni on terveyden ja laadukkaan elämän ehdoton perusta. Sänkyjä ja tyynyjä markkinoiva Tempur ja unilääkäri Henri Tuomilehto haastavatkin siksi suomalaiset nukkumaan enemmän. Nukkumishaasteen tavoitteena on tietoisesti lisätä nukkumisen määrää kahden viikon ajan ja tehdä huomioita runsaamman unen vaikutuksesta omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin. 

Yöunen laatu ja määrä luovat perustan seuraavan päivän vireystilalle. Jokapäiväinen hyvä vointi syntyykin hyvästä yöaikaisesta palautumisesta. Näistä huolimatta yhä useampi suomalainen on valmis tinkimään etenkin unen määrästä. ”Jaksaminen syntyy mielen ja elimistön energisyydestä ja päivittäinen energisyys taas hyvästä palautumisesta. Onnistunut palautuminen edellyttää riittävää hyvälaatuisen unen määrää. Se miten nukut, määrittelee seuraavan päiväsi”, sanoo unilääkäri Henri Tuomilehto Uniklinikka Oivaunesta.

Nukkumishaasteen tavoitteena on lisätä yöunta tunnilla 

Suomalaiset nukkuvat nykyisin liian vähän todelliseen unentarpeeseen verrattuna. Moni arvioi oman unensa määrän 0,5 - 1 tunnin verran toteutunutta pidemmäksi. Omaa olotilaa on vaikea arvioida, ja ihminen sopeutuu siksi helposti vallitsevaan tilanteeseen ja tottuu väsymykseensä. Tällöin ilkeä väsymyskierre on valmis, ja verottaa huomattavasti suoritustehoa ja jaksamista.
Oivaunen ja Tempurin nukkumishaaste haastaa suomalaiset pidentämään nukkumiseen varattua aikaa vähitellen, esimerkiksi 10 - 15 minuuttia kerrallaan.  Tavoitteena on lisätä yöunta kokonaisuudessaan tunnilla. Samalla pääsee vertaamaan nukkumisen vaikutusta omaan olotilaan. Jos unihaasteeseen osallistunut on muutoksen jälkeen paremmalla tuulella, virkeämpi tai suoritusteho paranee, voidaan todeta, että aiemmin on nukuttu liian vähän todelliseen unentarpeeseen verrattuna.

Teksti ja kuvat: Tempur

 

Tempur ja unilääkäri Henri Tuomilehto haastavat suomalaiset nukkumaan enemmän.


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Suomen itsemurhaluvut yhä Pohjoismaiden synkimmät

XZ luotetuin shampoomerkki 2024