Rintaliivit ja alusvaatteet tie mukavuuteen

Liian pienet rintaliivit puristavat kylkeä ja kinnaavat pikkuhousut hiertävät lantiota. Liian suuria liivejä tekee väistämättä mieli asetella paikoilleen eikä puserokaan tunnu hyvältä.


 

Kyllä nainen tietää miten vääränkokoiset rintaliivit tai alushousut voivat pilata päivän. Liian pienet rintaliivit puristavat kylkeä ja kinnaavat pikkuhousut hiertävät lantiota. Liian suuria liivejä tekee väistämättä mieli asetella paikoilleen eikä puserokaan tunnu hyvältä.

Pukeutuminen alkaa alusvaatteista, jotka vaikuttavat koko olemukseen ja siihen miten itsensä kantaa. Suomessa 23 paikkakunnalla toimiva alusasuketju Change Lingerie ei jätä naisia pulaan. Nyt yhtiön mallistosta löytyy 88 eri kokoista rintaliiviä ja alushousuista yli 40 eri kokoa ja mallia. Mallisto on sama kaikkialla maailmassa ja maakohtaiset myynnilliset erot ovat nähtävissä lähinnä värien osalta.

Suomessa naiset ovat rohkeampia alusasujensa värien suhteen kuin monessa muussa maassa. 

Rintaliivin suunnittelussa on kyse paljon muustakin kuin nätistä pitsistä. 88 eri kokoa vaatii tekniseltä suunnittelulta ja design-suunnittelulta saumatonta yhteistyötä.

– Design-suunnittelija seuraa trendejä ja valitsee esimerkiksi värit, kankaat, hakaset ja koristeet. Teknisen suunnittelun tehtävänä on varmistaa, että toiveiden mukainen rintaliivi saadaan tehtyä kaikille 88 eri koolle tukevaksi sekä istuvaksi. Lopputuloksena syntyy kaunis ja hyvin istuva rintaliivi, Change Lingerien Suomen ketjujohtaja Marjo Topi toteaa.

88 eri kokoa – 88 eri kaavaa

Yksikään koko ei synny ilman erillistä kaavaa. Changen rintaliivien kuppikoot alkavat A:sta ja päättyvät M:ään. Näiden 13 kuppikoon lisäksi liivien ympärysmitat alkavat 60:stä ja päättyvät 100:aan. Rintaliivejä valmistetaan jokaisesta kuppikoosta useita eri ympärysmittoja. 88 erilaista rintaliiviä koostuu kymmenistä eri osista.

– Yhdessä rintaliivissä on 40–50 osaa. Osat koostuvat erilaisista leikkauksista kuppiosassa, eri materiaaleista, nauhoista, tuista, kiinnikkeistä ja koristeista. Ne kaikki kootaan käsin, tarkasti ja tietyssä järjestyksessä, Marjo Topi kertoo.

Suomalainen nainen uskaltaa kantaa rohkeita värejä

Vuonna 1995 perustettu Change Lingerie toimii Pohjoismaiden lisäksi esimerkiksi Saksassa, Kanadassa ja Puolassa. Ketjulla on yhteensä 215 myymälää eri puolilla maailmaa. Kaikki suunnittelutyö tapahtuu Tanskassa, valmistus yhtiön omissa tehtaissa Kiinassa ja mallisto on sama kaikkialla maailmassa. Myynnillisiä maakohtaisia eroja on nähtävissä lähinnä värien osalta.

– Suomalainen nainen ei pelkää rohkeita värejä. Voimakas vihreä, kirkas keltainen ja piristävä punainen on monen suosikki. Esimerkiksi norjalaiset ovat huomattavasti konservatiivisempia ja hillitympiä alusvaatteidensa värivalinnoissa. Musta on kuitenkin yhä edelleen universaalisti top-listan kärjessä, Marjo Topi kertoo.

Maailma muuttuu – niin myös rinnat 

Iso osa naisista ei tiedä rintaliiviensä oikeaa kokoa. Käytössä saattaa olla saman kokoinen, se vuosia sitten hyllystä napattu liivi. Rinnat ja vartalo voivat kuitenkin muuttua elämän eri vaiheissa. Esimerkiksi lasten saaminen, ikääntyminen ja painonvaihtelut muokkaavat vartaloa.

– Moni yllättyy, kun asiakaspalvelijamme ottaa mitat ja kertoo oikean koon. Samalla saattaa löytyä sopivampi ja rintaa paremmin tukeva malli, Marjo Topi vinkkaa.

Asiakaskohtaiset mittatiedot kirjataan Changen kanta-asiakasjärjestelmään. Tiedot ovat käytettävissä sekä kivijalka- että verkkokaupassa.

­– Verkkokaupassa asiakasneuvoja opastaa tarvittaessa miten rintaliivin oikea koko mitataan. Kun seuraavalla ostoskerralla kirjautuu omilla tunnuksilla, järjestelmä kertoo oikean koon. Verkkokauppamme palautusprosentti onkin todella alhainen. Se kertoo osaltaan, että asiakkaamme saavat juuri oikean koon, Change Lingerie Suomen ketjujohtaja Marjo Topi päättää. 

Change of Scandinavia A/S on vuonna 1995 perustettu tanskalainen alusvaatevalmistaja. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa laadukkaita alusasuja, joita myydään sen yli 200 konseptimyymälässä sekä shop-in-shopeissa ja alusvaatteiden erikoisliikkeissä. Suomessa on 23 Change Lingerie -konseptimyymälää. 

Change of Scandinavia kertoi asiasta tiedotteessaan 14.10.2020. Tiedotteen välitti viestintätoimisto Rianno.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille