Vaatevuokraus – näin se toimii

Vuokraaminen tuo laatuvaatteet kaikkien ulottuville, sanoo EilanHenkari -vaatevuokraamon perustaja Eila Parviainen.


 

”Myös vaatevuokrauksessa tärkein asia on asiakas ja hänen tarpeensa eli tarinansa. Aloitan vaatteiden valitsemisen asiakkaalle siitä, kun asiakas on kuvannut tilaisuudet ja tilanteet, joihin hän on vaatteita hakemassa. Kyse voi olla juhlasta tai arjesta, mutta myös työ- ja matkapukeutumisesta tai puhtaasta vaihtelun halusta pukeutua välillä esimerkiksi laadukkaaseen nahkamekkoon,” kuvaa EilanHenkari -vaatevuokraamon perustaja Eila Parviainen.

”Pääosin vuokraan vaatteita kotoani, joka on myös asiakkaalle kotoinen ja sopiva ympäristö vaatetuksen suunnitteluun ja vaatteiden sovitukseen ajan kanssa. Jos asiakkaalla sattuu olemaan kiire, toimitan vuokravaatteet suoraan kotiin.”

Tällä hetkellä EilanHenkarissa on jakku- ja housupukuja, hameita, mekkoja, nahkavaatteita, takkeja, neuleita, laukkuja, kenkiä, koruja, joita kysyntäänkin eniten. Valikoima on laajentumassa miesten vaatetukseen ja naisten alusvaatteisiin, erityisesti alusmekkoihin.

”Vuokraaminen tuo laatuvaatteet kaikkien ulottuville. Jo yhden vuoden aikana asiakkaalle voi kertyä säästöä tuhansia euroja sen lisäksi, että hän ehkä ylipäätään voi käyttää juuri niitä laadukkaita vaatteita, joita hän haluaa päällään olevan tilaisuuksissaan.”

”Vuokraamisen kautta asiakas välttää kalliit hutiostot ja hän pääsee tutustumaan ja käyttämään eri valmistajien huippulaadukkaita vaatteita. Itse haluan esitellä ja vuokrata asiakkaille nimenomaan suomalaisten suunnittelijoiden upeita luomuksia. Hyvää kotimaista designia on olemassa yllättävän paljon.”

”Tärkeänä sivutuotteena vuokraamisesta on se, että asiakas saa hyvän mielen hyvästä pukeutumisesta, jonka hän on voinut toteuttaa erittäin edullisesti. Lisäksi hän pääsee kokeilemaan rauhassa eri pukeutumistyylejä ja valitsemaan niistä itselleen sopivimman.”

Parviainen painottaa, että vaatevuokrauksessa kaiken hyvän taustalla ovat kestävän kehityksen vaatimukset. ”On tunnustettava, että vaateteollisuus ja jatkuva uusien vaatteiden ostaminen ovat globaalisti merkittävä haitta ilmastolle, mutta voimme kääntää suunnan paremmaksi nopeastikin muuttamalla ajattelutapojamme ja kulutustottumuksiamme.”



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille