Hammastahna Covid-19:ää vastaan sai USA:n hyväksynnän

Therapeutica Borealis on saanut USA:ssa hyväksynnän patentille, joka koskee hammastahna-suuvesi-yhdistelmän käyttöä Covid-19 ennaltaehkäisyyn.


 

Turkulainen Therapeutica Borealis on saanut USA:ssa hyväksynnän patentille, joka koskee hammastahna-suuvesi-yhdistelmän käyttöä Covid-19 ennaltaehkäisyyn. Patentti perustuu elimistön oman kemiallisen puolustusmekanismin vahvistamiseen eikä se sisällä varsinaisia lääkemolekyylejä. 

 

Patentissa suuontelon limakalvon pinnalle saadaan syntymään kehon omaa puolustusainetta hypotiosyaniittia ja heikosti emäksinen ympäristö, jotka yhdessä luovat nopean kemiallisen puolustuksen viruksen ehkäisyyn. Patentissa hyödynnetään yleisesti elintarviketeollisuudessa käytettyjen aineiden lyhytkestoista yhteisvaikutusta. Hypotiosyaniitti ehkäisee viruksen piikkiproteiinien kykyä tarttua reseptoreihin muuttamalla niiden kolmeulotteista rakennetta. Jos ajateltaisiin reseptorin olevan lukko ja piikkiproteiinin avain, rikotaan avaimen rakennetta, ettei se sovi lukkoon. Tuotetta voidaan käyttää tavallisen hammastahnan ja suuveden tavoin ja sen ennakoidaan tulevan markkinoille vuoden 2022 aikana.

Patentoitu hammastahna-suuvesi -yhdistelmä mahdollistaa ihmisille helpon ja edullisen keinon toimia, ja kasvomaskien tavoin ihmiset voivat käyttää sitä itsenäisesti. Yhteiskunnan kestävyyden kannalta tehohoitopaikkojen riittävyyden ohella keskeiseksi huoleksi on äskettäin noussut lievemmin sairastuneiden suuret sairauspoissaolot, millä on merkittävä haitallinen vaikutus yhteiskunnan keskeisiin toimintoihin. Rokotusten ja lääkkeiden ohella on tarvetta edullisiin matalan kynnyksen ratkaisuihin, jotka ovat myös nopeasti otettavissa laajalti ja vapaaehtoisesti käyttöön.

Kalervo Väänänen, professori, hallituksen puheenjohtaja, Therapeutica Borealis Oy:

”Epidemia uhkaa ihmisten terveyttä ja haittaa yhteiskuntien toimivuutta luultavasti vielä pitkään ja tarvitaan laaja valikoima keinoja sen torjumiseen. Therapeutica Borealis pyrkii tuomaan patentoidun keksinnön markkinoille Suomessa tänä vuonna ja kaupallistamisen etenemisestä tiedotetaan myöhemmin erikseen. "

Therapeutica Borealis korostaa, että mikään lääkkeellinen tai ei-lääkkeellinen hoito ei korvaa rokotuksia koronan torjunnassa.

Niko Kyynäräinen, hallituksen puheenjohtaja, Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy:

”Funktionaalista hammastahna-suuvettä voidaan pitää uusimpana tulokkaana turkulaisten funktionaalisten tuotteiden pitkään sarjaan koivusokerin ja kasvistanoliesterin seuraajana. Turun seudulle on määrätietoisen yhteistyön myötä rakentunut ekosysteemi, jossa yliopistojen, yritysten ja kaupungin aktiivinen vuorovaikutus tuottaa uusia innovaatioita globaalien ongelmien ratkaisemiseksi.”

Turun seutu vastaa 75 prosentista Suomen lääkeviennistä ja alueella toimii puolet Suomen lääke- ja diagnostiikkateollisuudesta. Suomalaisista markkinoille tuoduista 22 lääkkeestä 21 on kehitetty Turussa.

Turku Business Region kertoi asiasta tiedotteessaan 27.1.2022.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille