Marimekko huutokauppaa 3 taideteosta naistenviikolla


Camilla Engström


 

 

 

Kansainvälisen naistenviikon kunniaksi Marimekko lähestyi kolmea tunnettua taiteilijaa, Cassi Namodaa, Camilla Engströmiä ja Yoyo Nastya, ja pyysi jokaista heistä luomaan taideteoksen Marimekon kankaalle. Nämä ainutlaatuiset teokset huutokaupataan Pohjoismaiden johtavan huutokauppatalon Bukowskisin välityksellä naistenviikkona 28.2–8.3.2022 ja muunnetaan kolmeksi Marimekon A-linjaiseksi mekoksi ostajan toivomien mittojen mukaisesti. Huutokaupan tuotot lahjoitetaan taiteilijoiden valitsemalle Gurls Talk -hyväntekeväisyysjärjestölle, joka tukee alaikäisten ja nuorten naisten mielenterveyttä ja henkistä hyvinvointia.

 

Marimekon tarina alkoi minimalistisista mekoista ennennäkemättömissä kuvioissa, kun Armi Ratia kutsui suunnittelijoita luomaan tekstiilejä uudelle merkilleen. Mekkomme ilmensivät yksilöllisyyttä, vahvuutta ja moderneja arvoja. Läpi vuosikymmenten marimekot ovatkin kuuluneet itsenäisten naisten voima-asuihin kaikkialla maailmassa. Naistenpäivän kunniaksi huutokaupattavat taideteokset luotiin Marimekon omassa Helsingin kangaspainossa, joka toimii edelleen brändin sykkivänä sydämenä ja luovuuden keskittymänä.

Cassi Namoda

Cassi Namoda on alun perin Mosambikista kotoisin oleva newyorkilainen kuvataiteilija, joka ensimmäisen soolonäyttelynsä jälkeen saavutti suuren suosion taidekeräilijöiden parissa. Hänen näyttelyitään on nähty muun muassa Detroitissa, Los Angelesissa, New Yorkissa, Miamissa, Lontoossa ja Johannesburgissa. Cassin unenomaiset muotokuvat käsittelevät kolonialismin jälkeistä elämää Mosambikin tasavallassa. Työt kuvaavat niin arkisia kuin erityisiä hetkiä. 

Camilla Engström

Camilla Engström on Brooklynissä asuva itseoppinut taiteilija, jolla on ruotsalais-kiinalainen tausta. Camillan taiteessa korostuvat energiset, sorbetinsävyiset maisemat, ja hänen teostensa keskiössä on usein naisten voimaantuminen sekä kapinointi naisihanteita vastaan. Camillan taidetta on nähty muun muassa New Yorkissa, Los Angelesissa, Tukholmassa ja Hongkongissa. 

Yoyo Nasty

Yoyo Nasty on tukholmalainen taiteilija, jonka mielikuvituksellisissa teoksissa toistuvat erilaiset hahmot ja eläinaiheet värikkäissä luonnonmaisemissa. Hänen humorististen ja leikkisien teostensa innoittajina toimivat usein piirretyt elokuvat, joiden inspiroimana Yoyo luo teoksissaan uudenlaisia maailmoja. Teosten taustalla on vahva usko intuitioon ja halu luoda yleisölle ainutlaatuisia kokemuksia. Yoyon ensimmäinen soolonäyttely nähtiin vuonna 2021 VIDA-museossa Borgholmissa.

 

 

 

Teokset huutokaupataan Bukowskisin verkkosivuilla www.bukowskis.com 28.2-8.3.2022.

 

 

Marimekko kertoi asiasta tiedotteessaan 9.2.2022.

 

Cassi Namoda


Yoyo Nasty


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille