Aurinkolaseissa kokoa ja kulmia 2022

Sesongin retroaurinkolaseissa näkyvät 60-luvulta lainatut muhkeat muodot. Kuva: Kai Kuusisto


 

Alkavan sesongin aurinkolasimuoti on saanut inspiraationsa menneiltä vuosikymmeniltä, mutta modernilla twistillä. Kauden trendikkäimmissä aurinkolaseissa korostuvat koko, muhkeat reunat, arkkitehtoniset ja graafiset linjat – samoin kuin näyttävät yksityiskohdat sekä värit. 

 

”Sesongin retroaurinkolaseissa näkyvät 60-luvulta lainatut muhkeat muodot. Jykevissä asetaattikehyksissä ei ole säästelty materiaalia, ja väreissä löytyy niin kilpikonnakuoseja kuin ylellistä valkoista ja tyylikästä mustaa. Paksut reunat sopivat moneen malliin ja lookiin”, kertoo kevään trendeistä tuotepäällikkö Hanna Airio, joka vastaa kehyksistä ja aurinkolaseista Silmäasemalla.

80-luvun inspiroimat metalliset aurinkolasit puolestaan ovat ylisuuria, mutta koostaan huolimatta herkän keveitä. Ohuet kullan- tai hopeanhohtoiset kehykset korostavat naisellisempaa tyyliä, ja hempeät värilliset linssit viimeistelevät hienostuneen vaikutelman. 

90-luvulta lainatut monikulmaiset linjat on nyt päivitetty uudelle vuosituhannelle, jolloin niissä korostuvat arkkitehtoniset suorat linjat, kantikkuus ja graafisuus. Monikulmaisissa aurinkolaseissa naisille näkyy kulmikkaita kissansilmämalleja ja korumaista minimalismia. Miesten aurinkolasien avainsanoja ovat sporttisuus ja moderni nostalgia.

Alkavan kauden aurinkolasimuoti on myös täynnä yksityiskohtia, kuten isoja logoja ja leveitä statement- sankoja – lisäksi erilaiset koristeketjut tekevät paluun. Yksityiskohtien myötä sesongin aurinkolaseista tulee harkittu asuste, jolla voi korostaa omaa persoonallista tyyliä.  

 

Vuoden 2022 Pantone-sävy Very Peri näkyy sekä kehyksissä että linsseissä

Kuluvan vuoden Pantone-sävyksi valittua violetin sinistä Very Periä löytyy nyt niin aurinkolasien kehyksissä kuin linsseissäkin. Pantonen mukaan Very Peri on sinisen sävyistä iloisin ja lämpimin, ja se tuo aurinkolaseihin ripauksen eloisuutta ja luovuutta.

”Muitakin mielenkiintoisia värejä löytyy Silmäaseman aurinkolasivalikoimasta. Aina ei tarvitse pelata varman päälle. Nyt on hyvä hetki valita kasvoille näyttävämpääkin väriä, kuten kirkas keltainen tai puuterinen pinkki”, Hanna Airio kannustaa.

Silmäasemalla on tarjolla laaja väripaletti voimakkuuksilla olevia linssejä, niin UV-suojalla kuin polarisoitunakin. Voimakkuuksilla myytävissä aurinkolasilinsseissämme on nyt myös entistä paremmat pinnoitteet, jotka antavat kaksi kertaa vahvemman suojan naarmuuntumista ja likaantumista vastaan. Lisäksi niissä on takapinnalla heijastuksenestopinnoite.

Silmäasema kertoi asiasta tiedotteessa 7.3.2022.

 


 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille