Aallokko-kaulakoru kansainvälisen korukilpailun voittaja

Kilpailun voittajaksi selvisi Susanna ja Tobias Feuerbacher kaulakorulla Aallokko.


 

Aqua Ambra Aquila on Kotkan Meripäivien, Merikeskus Vellamon, Suomen Kultaseppien Liiton sekä Kello- ja Korumuseo Kruunun yhteistyönä joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen korukilpailu, joka tänä vuonna järjestetään jo toista kertaa. Kilpailun teema on vaihtuva mutta siihen sisältyy aina merellinen elementti.

Nimi ”Aqua Ambra Aquila” viittaa mereen, meren aarteisiin ja merikaupunki Kotkaan ja kuvastaa näin kilpailun henkeä, vaikka teemat vaihtelevat vuosittain.

Tänä vuonna teemana on ”Meren Viesti”. Kuten kaikki tiedämme meret eivät voi hyvin. Halusimme antaa meren kertoa tarinaansa korutaiteen ja korutaiteilijoiden kautta.

Kilpailuehdotuksia tuli tänä vuonna 81 kpl 62 tekijältä viidestä maasta. Ehdotuksista kilpailun jury on valinnut kymmenen finalistia, joiden työt ovat tässä näyttelyssä esillä. Juryn muodostavat tekstiilitaiteilija Helena Paakkinen, viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, taiteen maisteri Essi Pullinen, kultaseppämestari Petri Holmberg ja korujen keräilijä Helena Pahlman.

Kilpailun voittajaksi selvisi Susanna ja Tobias Feuerbacher kaulakorulla Aallokko. Toiselle sijalle sijoittui Tero Hannonen rintaneulalla S/S Myrsky.
Kolmanneksi sijoittui Olga Sorsa rannekorulla.

Suomen Kultaseppien Liitto kertoi asiasta tiedotteessaan 30.6.2022. 

 

Toiselle sijalle sijoittui Tero Hannonen rintaneulalla S/S Myrsky.

Kolmanneksi sijoittui Olga Sorsa rannekorulla.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille