Suomalaiskeksinnöstä etsitään apua uniapnean hoitoon

Suomalaisen WellO2-laitteen soveltuvuutta uniapnean hoitoon on ryhdytty selvittämään, koska yleisesti käytetty CPAP-hoito ei sovellu kaikille.


 

Suomalaisen WellO2-laitteen soveltuvuutta uniapnean hoitoon on ryhdytty selvittämään, koska yleisesti käytetty CPAP-hoito ei sovellu kaikille. WellO2-laitetta markkinoivat yritys kertoi asiasta tiedotteessaan 4.10.2022.

-Turun yliopistollisessa sairaalassa etsitään CPAP-hoidolle korvaajaa suomalaisesta WellO2-laitteesta. WellO2 on hengityslihasten ”kuntosali” joka vahvistaa hengityslihasten pitkää ketjua, nenänielusta ylävatsalle saakka ja hoitaa hengitysteiden limakalvoa. WellO2-laitteella voidaan tehdä tavoitteellista vastusharjoittelua sekä ulos- että sisäänhengityslihaksilla ja lisäksi laitteesta tuleva lämmin höyry lisää ylähengitysteiden kosteustasapainoa.

-WellO2 käyttäjäpalautteet ja juuri julkaistu kliininen astmatutkimus (4.) antavat viitteitä siitä, että WellO2 voisi olla kuumeisesti etsitty uusi ratkaisu, parantamaan uniapneaa sairastavan nielun lihasvoimaa ja näin jopa hoitamaan sairauden aiheuttajaa. Säännöllisestä WellO2 -harjoittelusta voi saada myös apua niihin oireisiin, jotka vaivaavat tyypillisesti uniapneasta kärsiviä. Lukuisat CPAP-laitteen käyttäjät ovat kertoneet saaneensa apua WellO2 -harjoittelusta, nenäongelmiin, äänenkestämisen ja yskänärsytykseen.

Potilaan Lääkärilehden artikkelissa dosentti, Tyksin keuhkosairauksien vastuualueen osastonylilääkäri Ulla Anttalainen kertoo, että ylipainehoito ei sovellu kaikille eli sairastuneista jopa yli 30% ei pysty käyttämään CPAP-hoitoa. Turun yliopistollinen sairaala on keväällä 2022 aloittanut tutkimuksen WellO2 -laitteella. Tutkimuksessa selvitetään nielun lihasvoiman lisäämisen vaikutusta uniapnean oireisiin ja mahdollisuutta hyödyntää tätä kuntoutusvälineenä uniapneasairaudessa.

 

Viitteet : 1. Benjafield et al. Estimation of the global prevalence and burden of obstructive sleep apnoea: a literature-based analysis. Lancet Respiratory Medicine http://dx.doi.org/10.1016/S2213- 2600(19)30198-5. 2. Young T, Evans L, Finn L, Patta M. Estimation of the clinically diagnosed proportion of sleep apnoea syndrome in middle-aged men and women. Sleep 1997; 20: 705-706. 3. Obstruktiivinen uniapnea aikuisilla. Potilaan lääkärilehti 14/2021 vsk 76s. 865 - 870 4. Poster: Effects of counterpressure breathing with steam inhalation on lung function in stable asthma. E-poster Barcelona ver 1.0 5. Abstract: Effects of counterpressure breathing with steam inhalation on lung function in stable asthma. Poster Barcelona PA 3317 https://www.ersnet.org/ Tutkimusraportin kirjoittajista Ilpo Kuronen on hengitysharjoituslaitteita kehittävän WellO2:n vähemmistöosakas. Katri Lindberg työskentelee WellO2 Oy:llä keuhkosairauksien asiantuntijana. Muilla kirjoittajilla ei ole WellO2 Oy:hyn liittyviä sidonnaisuuksia.

WellO2 on monipuolinen, keuhkoja vahvistava ja puhdistava hengitysharjoituslaite. Se on kansainvälisesti patentoitu suomalainen innovaatio, jolla on yli 100 000 käyttäjää. Laitetta on saatavana apteekeissa, suurissa vähittäistavarakaupoissa, hyvin varustetuissa urheilutarvikeliikkeissä ja fysioterapiayrityksissä sekä WellO2:n verkkokaupassa. www.wello2.fi   www.nordicbreathing.com  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille