Kustannusnousu lisännyt tuettujen lomien hakijamääriä

Kustannusten nousu, työttömyyden lisääntyminen ja vallitseva epävarma maailmantilanne ovat vaikuttaneet merkittävästi tuettujen lomien hakijamäärien kasvuun, kertoo Hyvinvointilomat ry.


 

Kustannusten nousu, työttömyyden lisääntyminen ja vallitseva epävarma maailmantilanne ovat vaikuttaneet merkittävästi tuettujen lomien hakijamäärien kasvuun. Vuoden 2022 aikana Hyvinvointilomat ry:n kautta tuettua lomaa haki ennätykselliset 47 300 henkilöä ja heistä 13 235 henkilöä sai loman. Lapsiperheille suunnatuille lomille valittiin 2 040 perhettä ja aikuislomille 5 020 henkilöä. Tuetuille lomille valituista jopa 71% osallistui lomalle ensimmäistä kertaa.


Hakuaika kesän lomille on käynnissä 1.-31.3.

Hyvinvointilomat ry järjestää tuettuja lomia lapsiperheille ja aikuisille, joilla ei ole mahdollisuutta kodin ulkopuoliseen lomaan. Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein ensikertalaisuus huomioiden. Tuetun loman voi saada korkeintaan joka toinen vuosi. Rahoitus toimintaan saadaan Sosiaali- ja Terveysministeriöstä.

Tuetun loman sisältö ja hinta


Tuettu loma sisältää majoituksen, täysihoidon ruokailut sekä ohjattuun lomaohjelmaan osallistumisen. Lapsiperhelomilla järjestetään lastenhoitoa 3-6-vuotiaille lapsille ja Yhden vanhemman perheiden lomilla 2-7-vuotiaille lapsille.

Omavastuuosuus on lomakohteesta riippuen 50€-125€/aikuinen/5 vrk.
Alle 16-vuotiaat lapset lomailevat veloituksetta huoltajan tai isovanhemman seurassa. Aikuisille suunnatuilla Työttömien lomilla omavastuuosuus on kohteesta riippumatta 50€/hlö/5 vrk.

Lomalaisilta saatujen palautteiden mukaan tuettu loma lisää osallistujien terveyttä ja yhdenvertaisuuden kokemusta, kannustaa aktiivisuuteen sekä vaikuttaa positiivisesti sosiaaliseen elämään ja vahvistaa perheiden sisäisiä suhteita.

Tässä erään tuetulla lapsiperhelomalla olleen perheenäidin palaute lomasta:
” Annan ruusuja teille, hienoa tällaiset monipuoliset lomat, kun on elämässä vaikeaa eikä rahatilanteessa ole kehumista. Hakeminen oli helppoa ja hienoa kun pääsin vähäksi aikaa arjesta ja kodin ympyröistä pois.”

Tietoa Hyvinvointilomat ry:stä


Hyvinvointilomat ry on perustettu vuonna 2012. Lomatoiminnassa on mukana 35 eri tyyppistä lomakohdetta ympäri Suomea: lomakoteja, lomakeskuksia, kylpylähotelleja sekä urheiluopistoja.

Vuonna 2022 Hyvinvointilomat ry:n kautta tuettua lomaa haki 47 300 henkilöä, joista 28% (13 235 henkilöä) sai loman. Lapsiperhelomille valittiin 2 040 perhettä ja aikuislomille 5 020 henkilöä. 71% lomalle valituista osallistui tuetulle lomalle ensimmäistä kertaa.

Hakuaika kesän ja alkusyksyn tuetuille lomille on käynnissä 1.-31.3.
Lisätietoa lomista ja hakulomake löytyvät osoitteesta: www.hyvinvointilomat.fi 

Hyvinvointilomat ry kertoi asiasta tiedotteessaan 27.2.2023.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille