Fazer satsaa omaan ksylitoliin Xylimax-tuotteissa

Täysksylitolituotteiden on osoitettu vähentävän hammasplakkia, joka on vuorostaan yksi karieksen riskitekijöistä. Ksylitolilla makeutettu sokeriton purukumi edistää hampaiden mineralisaation ylläpitoa ja vähentää suun kuivuutta.


 

Ksylitolin hyödyt ovat suomalaisille tuttuja. Ksylitolin avulla katkaistaan hampaisiin kohdistuva happohyökkäys aterian jälkeen, pyritään vähentämään hampaissa kehittyvän plakin määrää ja edistetään suun terveyttä ja raikkautta päivän aikana. Kaikki Fazerin ksylitolipurukumit ja -pastillit valmistetaan suomalaisella ammattitaidolla Fazerin Lappeenrannassa sijaitsevassa makeistehtaassa. Nyt Fazer Xylimax-tuotteissa siirrytään lisäksi käyttämään Fazer Xylitol-nimellä kulkevaa ksylitolia, jonka Fazer valmistaa itse kotimaisista kaurankuorista Lahdessa sijaitsevalla ksylitolitehtaallaan.

Ksylitoli on suomalaisille tuttu makeutusaine, jolla voidaan korvata sokeri monissa tuotteissa. Täysksylitolituotteiden on osoitettu vähentävän hammasplakkia, joka on vuorostaan yksi karieksen riskitekijöistä. Ksylitolilla makeutettu sokeriton purukumi edistää hampaiden mineralisaation ylläpitoa ja vähentää suun kuivuutta. Vuoden 2023 aikana Fazerin ksylitolilla makeutetuissa purukumeissa ja pastilleissa otetaan liukuvasti käyttöön kotimainen Fazer Xylitol.

Fazer Xylitol valmistetaan ainutlaatuisen teknologian avulla

Fazer on yksi Pohjoismaiden johtavista kauratuotteiden valmistajista ja Fazerin ksylitolitehdas on erinomainen osoitus yhtiön syvällisestä kauraosaamisesta. Tehtaassa valmistetaan Fazerin omasta myllystä sivuvirtana syntyvistä kaurankuorista ksylitolia ainutlaatuisen, patentoidun teknologian avulla.

Kiertotalouden periaatteille rakentuva Fazer Xylitol on erinomainen esimerkki yhtiön strategiasta kumpuavasta vastuullisuusajattelusta. Fazer Xylitolin valmistuksessa käytettävät kaurankuoret jäivät aikaisemmin hyödyntämättä. Fazerin ksylitolitehtaalla tämä kotimainen raaka-aine saadaan hyötykäyttöön, ja siten valmistusprosessi on paitsi ainutlaatuinen, myös vastuullinen. Vastuullisella ruuantuotannolla on iso merkitys ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa ja se auttaa turvaamaan raaka-aineiden saatavuuden myös tulevaisuudessa. Kiertotalouden menetelmät ovat yksi keino resurssien käytön tehostamiseksi.

Kotimainen Fazer Xylitol käyttöön kaikissa Fazer Xylimax-tuotteissa

Kaikissa Fazerin ksylitolilla makeutetuissa pastilli- ja purukumituotteissa siirrytään vuoden 2023 aikana käyttämään Fazer Xylitolia. Kotimaista Fazer Xylitol-ksylitolia sisältävän tuotteen tunnistaa Fazer Xylitol -pakkausmerkistä. Samassa yhteydessä Fazer päivittää Xylimax purukumi- ja pastillipakkaustensa ulkoasua. Tutun tavaramerkin visuaalisuutta päivitetään ja Fazer Xylitol tuodaan näkyvästi osaksi pakkausten ulkoasua. Uudistuksen yhteydessä poistetaan lisäksi purukumipussien standing -ominaisuus – ominaisuus, jonka avulla pussit voivat seistä tasolla säilytettäessä. Ominaisuuden poistaminen ei vaikuta tuotteiden makuun tai säilyvyyteen, mutta säästää pakkauksessa käytettävää muovia merkittävästi, jopa 11 %.

Fazer Xylimax-tuotteita löytyy erimakuisina ja -muotoisina, joten jokaisen suun ja hampaiden hyvinvoinnista kiinnostuneen on mahdollista löytää tuoteperheestä itselleen sopiva vaihtoehto. Eri tuotteet puhuttelevat eri käyttäjiä: esimerkiksi Xylimax-täysksylitoliuutuuspastillit, raikkaat Fresh lemon ja Peppermint, on pakattu kätevään zipper-pussiin, ja sopivat siten taskuun tai pieneenkin laukkuun, toimien helposti mukana kuljetettavina suun raikastajina päivän aikana. Hedelmäiset ja miedot Xylimax Moomin-pastillit sopivat vuorostaan erinomaisesti lapsille.

Kaikki Xylimax-tuotteet ovat gluteenittomia. Vaikka kaura saattaakin sisältää jäämiä gluteenista, kaurasta valmistettu ksylitoli ei valmistusprosessin jälkeen enää sisällä jäämiä gluteenista.

Fazer Xylitolilla makeutettuja Fazer Xylimax-tuotteita saa kaupoista syksyn 2023 aikana. 




 

Lähde: Fazer 27.9.2023


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia

Vaicute on uutuusvoide naisen intiimialueille