Kauneuspalvelu ostetaan mieluusti tutulta ammattilaiselta

Sokos Studio -konsepti kehitettiin vuonna 2020 vastaamaan alati kasvavaan nopeiden ja räätälöityjen kauneudenhoitopalveluiden kysyntään.


 

Sokoksen teettämän kyselytutkimuksen mukaan 40 prosenttia kauneudenhoidon palveluita hyödyntävistä vastaajista kokee, että ennalta tuttu ja varmaa jälkeä tekevä ammattilainen on tärkein kriteeri sopivaa palveluntarjoajaa valitessa. Tekijän tuttuus on erityisen tärkeää 55–74-vuotiaille kuluttajille. Nuoremmat kuluttajat valitsevat palveluntarjoajan yleensä ympäristöstä kuultujen suositusten perusteella.

 

Sokos selvitti kyselytutkimuksessaan kesäkuussa 2024, miten ja kuinka usein Sokoksella asioivat asiakasomistajat* käyttävät erilaisia kauneudenhoidon palveluita. Sopivaa kauneudenhoidon palveluntarjoajaa valittaessa ylivoimaisesti tärkeimmäksi kriteeriksi nousee ennalta tuttu, varmaa jälkeä tekevä ammattilainen (40 %). Vastaajista 13 prosenttia valitsee sen sijaan palveluntarjoajan ensisijaisesti sosiaalisesta mediasta tai tutuilta kuulemiensa suositusten perusteella, 11 prosenttia palveluntarjoajan kätevän sijainnin perusteella ja kahdeksan prosenttia edullisen hinnan perusteella. Muita tärkeiksi koettuja kriteerejä palveluntarjoajaa valittaessa ovat muun muassa ekologisuus, hyvä hinta-laatusuhde ja vaivaton ajanvaraus. 

Ympäristöstä kuullut suositukset korostuvat etenkin 18–34-vuotiaiden vastaajien keskuudessa, kun taas ennalta hyväksi todettu ammattilainen on tärkein valintakriteeri erityisesti 55–74-vuotiaiden keskuudessa.  

 

Lähes puolet vastaajista laitattaa kulmiaan ammattilaisella 

Tutkimuksen mukaan 48 prosenttia vastaajista käy vähintään joskus huoltamassa kulmakarvansa ammattilaisella. Kynsiään ammattilaisella laitattaa vähintään silloin tällöin 38 prosenttia ja ripsiä 27 prosenttia. Meikkauspalveluita hyödyntää puolestaan reilu viidesosa (22 %). 

Aktiivisimmin kuluttajat käyvät huoltamassa kynsiään: 11 prosenttia vastaajista kertoo laittavansa kynnet kuntoon ammattilaisella vähintään 3–4 viikon välein. Ikähaarukoittain tarkasteltuna ahkerimmin eli vähintään 3–4 viikon välein kynsiään ammattilaisella laittavat 18–34-vuotiaat, ripsiä 18–24-vuotiaat ja kulmia 35–64-vuotiaat vastaajat. Ammattimeikkaajan apuun turvaudutaan sen sijaan yleensä spesiaalimmissa tilanteissa – suurin osa palvelua käyttävistä (25 %) hyödyntää meikkauspalveluita vain kerran vuodessa tai harvemmin.  

 

Kauneudenhoitopalveluiden kysyntä voimakkaassa kasvussa Sokos ja Emotion -ketjuissa 

Sokos- ja Emotion-ketjuissa on tarjottu kauneusneuvontaa vuodesta 2010 lähtien. Tänä päivänä kaikissa 21:ssä Sokos-tavaratalossa ja 39:ssä Emotion-yksikössä saatavilla oleva Sokos Studio -konsepti kehitettiin vuonna 2020 vastaamaan alati kasvavaan nopeiden ja räätälöityjen kauneudenhoitopalveluiden kysyntään. 

”Tarjoamme Studio-palveluissa ajanvarauksella erilaisia kauneudenhoitopalveluita, olipa asiakkaan toiveissa saada piristystä meikkiin, näyttävät ripset, trendikäs manikyyri, ihonkonsultaatio tai korvien rei’itys. Studio-palvelut elävät trendien mukaisesti ja voimme esimerkiksi räätälöidä tietyn meikkauspalvelun täysin asiakkaan toiveiden mukaan. Tällainen voi esimerkiksi olla opastus heleän meikkipohjan tekemiseen”, myyntipäällikkö Suvi Manninen kertoo. 

Mannisen mukaan kuluttajien kiinnostus erilaisiin kauneudenhoitopalveluihin on lisääntynyt merkittävästi. Myös Sokos Studion palveluiden kysyntä on tuplaantunut viime vuodesta. Suosituimpien Studiopalveluiden joukkoon kuuluvat tällä hetkellä erilaiset meikkauspalvelut, kulmien huollot sekö korvien rei’itys. Myös ihokonsultaatiot ovat kasvattaneet suosiotaan. 

 

*Kyselytutkimus toteutettiin S-ryhmän kannassa kesäkuussa 2024. Kyselyn kohderyhmänä olivat vähintään kerran viimeisen 3 kuukauden aikana Sokoksella asioineet suomenkieliset ja täysi-ikäiset asiakasomistajatalouksien jäsenet. Vastaajien kokonaismäärä oli 1435, joista 88 % oli naisia ja 12 % miehiä. 

 

Lähde: SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta 26.8.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Suomen itsemurhaluvut yhä Pohjoismaiden synkimmät

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia