Mehiläisen tytäryhtiö palvelee Tallinnassa myös suomalaisia

Melivan uusi klinikka on täyden palvelun terveysasema, joka sijaitsee Tallinnan keskustassa Viru-hotellin ja sataman läheisyydessä.

 

Mehiläisen tytäryhtiö Meliva on avannut Tallinnaan uuden klinikan, joka palvelee virolaisten lisäksi myös suomalaisia.

 

Melivan uusi klinikka on täyden palvelun terveysasema, joka sijaitsee Tallinnan keskustassa Viru-hotellin ja sataman läheisyydessä. Klinikka palvelee ensisijaisesti virolaisia, mutta asiakkaiden joukossa on yhä enemmän myös suomalaisia. Suomalaisen asiakkaan kannalta sairaala on mielenkiintoinen, koska vuonna 2023 voimaan tulleen EU-direktiivin ansiosta suomalainen asiakas voi lähtökohtaisesti saada siellä hoitotoimenpiteen samaan hintaan kuin vastaava toimenpide julkisessa hoidossa Suomessa.

 

Hoitojonot julkiseen terveydenhuoltoon ovat Suomessa pitkät. Hoitoon pääsyn odottaminen vaikuttaa potilaiden elämänlaatuun, pidentää sairauspoissaoloja ja vaikeuttaa kuntoutumista. Moni suomalainen ei tiedä, että Kelan kautta on saatavissa osittainen tai täysi korvaus ulkomailla tehdystä sairaanhoidosta, mikäli kyseiset palvelut kuuluisivat Suomessa julkisen terveydenhuollon piiriin. Virossa hoitoon pääsee nopeasti – vastaanotolle päivissä ja leikkauksiinkin parissa viikossa. Suomalaisten kiinnostus hakeutua hoitoon Viroon onkin kasvussa.

 

Mehiläisen liiketoimintajohtajan Andreas Taalaksen mukaan konserni odottaa suomalaisten asiakkaiden määrän Tallinnassa kasvavan, mutta mitään tarkkaa tavoitetta tälle ei ole asetettu.

 

Sairaalamarkkinoinnista ja kansainvälisistä palveluista vastaava johtaja Mirella Rosenqvist kertoo, että käytännössä kaikki Melivan lääkärit työskentelevät tällä hetkellä tai ovat työskennelleet Viron lisäksi myös Suomessa, joten suomalaiset hoitokäytännöt ovat näille tuttuja.

 

Melivan toimitusjohtaja Marja-Liisa Alop ja lääketieteellinen johtaja Andreas Abel esittelivät ylpeinä uutta täyden palvelun klinikkaa, jossa voidaan hoitaa potilaita kiireestä kantapäähän. Sairaalassa on leikkaussalin lisäksi moderni kuvantamishuone ja muun muassa hammaslääkärin vastaanottotilat. Alopin mukaan Melivan henkilökunnasta löytyy lääkäri kymmeniin erikoistumisalueisiin.

 

Mehiläinen-konserniin kuuluva Meliva on Viron suurin yksityinen terveyspalveluyritys. Toimipisteitä on 24 ja liikevaihtoa lähes 50 miljoonaa euroa.

 

Melivan toimitusjohtaja Marja-Liisa Alop ja lääketieteellinen johtaja Andreas Abel esittelivät ylpeinä uutta täyden palvelun klinikkaa, jossa voidaan hoitaa potilaita kiireestä kantapäähän.

Lääketieteellinen johtaja Andreas Abel ja klinikan moderni leikkaussali.


Mehiläisen liiketoimintajohtajan Andreas Taalaksen mukaan konserni odottaa suomalaisten asiakkaiden määrän Tallinnassa kasvavan, mutta mitään tarkkaa tavoitetta tälle ei ole asetettu.


Klinikka tarjoaa myös kattavat kuvantamispalvelut.


Hammaslääkärin vastaanotto.


Sairaalamarkkinoinnista ja kansainvälisistä palveluista Mehiläisessä vastaava johtaja Mirella Rosenqvist kertoo, että käytännössä kaikki Melivan lääkärit työskentelevät tällä hetkellä tai ovat työskennelleet Viron lisäksi myös Suomessa, joten suomalaiset hoitokäytännöt ovat näille tuttuja.


 

 

Teksti ja kuvat: Ilkka J. Virtanen


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maiju Kallio lanseerasi korumalliston

Suomen itsemurhaluvut yhä Pohjoismaiden synkimmät

Saaren Taika auttaa ongelmaihoisia